Εάν επισκεπτόμενοι τη Χαλκιδική έχετε διάθεση να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τη θάλασσα, να γνωρίσετε την αυθεντική ελληνική φιλοξενία και να ψυχαγωγηθείτε μέσα από δραστηριότητες, τότε το Καλαμίτσι και το συγκρότημα Nine Muses αποτελούν την ιδανική επιλογή για τις διακοπές σας!

Η διεύθυνση του Nine Muses έχει σχεδιάσει δραστηριότητες στις οποίες μπορείτε να πάρετε μέρος στους χώρους του ή σε κέντρα δραστηριοτήτων που πλαισιώνονται από έμπειρους επαγγελματίες για να έχετε μία μοναδική εμπειρία κατά τη διαμονή σας στη Χαλκιδική.

Σας παραθέτουμε τις δραστηριότητες  αυτές προκειμένου να ενημερωθείτε και να επιλέξετε αυτή ή αυτές που σας ταιριάζουν παρισσότερο.

Ημερήσιες Θαλάσσιες Εκδρομές & Κρουαζιέρες

Απολαύστε ημερήσιες θαλάσσιες εκδρομές γύρω από το Διάπορο της Χαλκιδικής (το κεντρικό νησί ενός συμπλέγματος νησιών) και το Άγιο Όρος. Οι εκδρομές αυτές αποτελούν μία μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσετε τη Σιθωνία κολυμπώντας σε εκπληκτικές παραλίες. Μπορούμε επίσης να οργανώσουμε μονοήμερες κρουαζιέρες σε ελληνικά νησιά που βρίσκονται κοντά στη Χαλκιδική, όπως τη Σκιάθο και τη Σκόπελο.

Επίσκεψη σε Αμπελώνες & Οινοποιείο

Κατά τη διαμονή σας στο Nine Muses έχετε μία εξαιρετική ευκαιρία να επισκεφθείτε τους φημισμένους αμπελώνες οργανικής καλλιέργειας & το οινοποιείο του Porto Carras. Υπάρχουν διάφορα πακέτα που έχει δημιουργήσει η συγκεκριμένη επιχείρηση, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, ώστε να έχετε μία υπέροχη εμπειρία κατά την περιήγησή σας εκεί.  Το κτήμα του Porto Carras λειτουργεί καθημερινά, αλλά χρειάζεται να γίνει κράτηση 3 μέρες πριν την επίσκεψη. Εάν επισκεφθείτε τη Χαλκιδική την περίοδο του τρύγου, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για να δείτε τη διαδικασία συγκομιδής.

Καταδύσεις

Η Νότια & Νοτιοανατολική Σιθωνία διαθέτουν πλούσια πανίδα και χλωρίδα στο βυθό τους, οι οποίες σε συνδυασμό με τους ύφαλους, τα σπήλαια, τα φαράγγια, τα ναυάγια κλπ  που έχουν, αποτελούν την ιδανική επιλογή για καταδύσεις, για τους λάτρεις αυτού το σπορ. Οι καταδύσεις γίνονται με σκάφος δύο φορές την ημέρα και σχεδιάζονται για δύτες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και ειδικοτήτων.


Θαλάσσια ποδήλατα και κανό

Απολαύστε τη θάλασσα κολυμπώντας στην παραλία «Καλαμίτσι» που βρίσκεται μόλις 200 μέτρα από το ξενοδοχείο μας. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη δράση ή ψυχαγωγία τις ώρες που θα βρίσκεστε εκεί, μπορείτε να νοικιάσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας θαλάσσια ποδήλατα ή κανό,  από το κέντρο ενοικίασης που διαθέτει η παραλία.

Ψάρεμα

Κατά τη διαμονή σας στο Καλαμίτσι και το Nine Muses οι δραστηριότητες που μπορείτε να πάρετε μέρος είναι αρκετές και ποικίλουν. Εάν είστε λάτρεις του ψαρέματος μπορούμε να κανονίσουμε να πάτε για ψάρεμα με σκάφος (ψάρεμα με καλάμι), κοντά στην παραλία της περιοχής. Το σκάφος οδηγείται από έμπειρο συνεργάτη μας και όλοι οι φιλοξενούμενοί μας που επιλέγουν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα επιστρέφουν με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους. Για τον προγραμματισμό του ψαρέματος χρειάζεται να μας ενημερώσετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν και πραγματοποιείται εφόσον το επιτρέπει ο καιρός. Η δραστηριότητα αυτή παρέχεται δωρεάν από τη διεύθυνση του Nine Muses.

Μαγειρική & Γευστικές Εμπειρίες

Εάν αγαπάτε τη μαγειρική, τότε η κουζίνα του Nine Muses είνα ανοιχτή στους φιλοξενούμενούς μας για να γνωρίσουν τον τρόπο παρασκευής ενός ή περισσοτέρων φαγητών από την ελληνική κουζίνα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να μας εκφράσετε την επιθυμία σας και να έχετε διάθεση να ασχοληθείτε με την παρασκευή του γεύματος! Η δραστηριότητα αυτή παρέχεται δωρεάν από τη διεύθυνση του Nine Muses και λειτουργεί στα πλαίσια της ελληνικής φιλοξενίας, την οποία όλοι εδώ στο Nine Muses υποστηρίζουμε με πάθος και πολύ μεράκι.